PRVO SREČANJE – SOBOTA, 21. 8. 2021 od 9.30 do 18.30

09:30 - Zbor v Studiu Železna in spoznavanje

10:00  Predstavitev predavatelja in teoretični del:

 -       Komponente uspešnega fotografa, cilji in dosežki, prikaz na primeru.

 -       Definicija dobre in odlične fotografije, premagovanje kvantitete s kvaliteto, samokritičnost,      samoocenjevanje.

 -       Umetniške komponente, čustva in razpoloženje v fotografiji. Tehnični nasveti kako dodajati komponente na snemanju.

 -       Viri navdiha in ideje: osebni recepti pripravljeni vnaprej.

 -       Ustvarjanje vsebin in zgodb, od preprostejših do kompleksnejših primerov.

 -       Vizualni poudarki: kompozicija in barve, kako ustvariti okvirno postavitev, razumevanje cilja in dodajanje podrobnosti.

13:00   Odmor

13:30  Odnos fotograf-model-stranka:

 -       Iskanje modela za sodelovanje pri akt fotografiji, pravila obnašanja, pravilna motivacija, čemu se izogibati, kako predstaviti svojo vizijo, …

14:00  Fotografiranje z modelom na terenu:

 -       Demonstracija ustvarjanja in praksa, ustvarjanje vsebine in zgodbe na licu mesta.

18:30 Zaključek

DRUGO SREČANJE - NEDELJA 22. 8. 2021 od 9.30 do 17.30

09:30   Zbor na izbrani lokaciji.

09:45   Fotografiranje z modelom na terenu, nova okolica, drugačna svetloba, uporaba pridobljenih znanj s prejšnega dne.

13:00   Odmor in vrnitev v studio.

13:30   Naknadna obdelava fotografij: ustvarjanje željene atmosfere na fotografiji s pomočjo post-produkcije:

 -       Kako izolirati vizualno pomenske poudarke in kako jih spremeniti?

 -       Ustvarjanje in spreminjanje svetlobnih učinkov, mehčanje svetlobe, … Kako doseči starinski pridih?

16:30 Čas za vprašanja, druženje

*Čas trajanja delavnice se lahko podaljša. Priporočamo, da si za delavnico rezervirate več časa. Pridružujemo si pravico 


📸DATUMI IN IZVAJALCI

David Dubnitskiy MASTERCLASS opis vikend delavnice

Sobota 21. avgust 2021 in nedelja 22. avgust 2021

DAVID DUBNITSKY

Ukrajinski fotograf David Dubnitskiy se je leta 1971 rodil v mestu Dnipro. S fotografijo se ukvarja šele nekaj let, a so njegove fotografije že svetovno poznane in strokovno občudovane. Njegova edinstvena stilizacija fotografij predstavlja popolnoma svež nivo čutne fotografije. Njegove fotografije so polne vizualnih zgodb, ki poveličujejo ženske v igrivih scenarijh, prežetih z mešanico erotičnih, starinskih in ljudskih tonov, večinoma izbranih iz slovanskih narodnih motivov.

S svojim pristopom do fotografiranja se je kot samouk hitro uvrstil med velike profesionalce. Njegova dela s subtilno čutnostjo pogleda na žensko figuro pri opazovalcu vzbujajo občudovanje in navdušenje. Način njegovega dela je specifičen, saj projekte izpelje popolnoma sam. Uporablja samo naravno svetlobo in svoje foto seanse načrtuje z minimalnimi stroški.

Fotografiranja natančno organizira vnaprej in predhodno premisli vse elemente. Od izbora lokacije, modela, kostumografije, barvne sheme do same zgodbe oz. ozadja projekta.

V post-produkciji je osredotočen na mehčanje svetlobe in linij, s čimer fotografije spominjajo na renesančne oljne slike. Iz slednjih tudi črpa inspiracijo za upodabljanje neskončne lepote svojih portretirank.